nieuws

Hulpactie voor Ecuador vanuit zolderkamer

Vanuit een zolderkamer in Rotterdam-Hillegersberg voert Paul Smits actie om de slachtoffers van de aardbeving in Ecuador te helpen.
Smits was dit voorjaar van plan om te emigreren naar de stad Esmeraldas in het Zuid-Amerikaanse land. Hij had zijn huis al verkocht.
Het liep allemaal anders. In april werd het land getroffen door meerdere aardbevingen met als gevolg honderden doden, enorme schade en mensen die hun huis verloren.

Dochtertje

Ook zijn Ecuadoraanse vriendin Rosa en haar familie zijn hun huis kwijtgeraakt. Rosa was toen de aardbeving plaatsvond toevallig met hun dochtertje in Rotterdam. Zij verblijft daarom noodgedwongen langer in Nederland.
Haar familie in Esmeraldas slaapt op dit moment buiten op straat. In de westerse media is na de eerste berichten weinig aandacht nog voor de gevolgen van de beving. Voor Paul Smits aanleiding om de actie "Draag een steentje bij voor Ecuador" te starten. Hij hoopt zo bouwmaterialen te kunnen kopen voor de mensen in Esmeraldas.
Smits wil in augustus naar zijn nieuwe thuisland afreizen met een flink geldbedrag om daar de stad waar hij gaat wonen te helpen opbouwen. Meer over de actie is hier te lezen.