nieuws

Honkballer Vernooij jaar geschorst

Neptunus
Neptunus
Honkballer Rien Vernooij is voor een jaar geschorst. De binnenvelder van het Rotterdamse Curaçao Neptunus, die als eerste en als derde honkman uit de voeten kan, kreeg de sanctie opgelegd naar aanleiding van zijn rol in de ongeregeldheden in de wedstrijd van zijn club tegen Amsterdam Pirates op 27 mei.
De topper tegen Amsterdam werd die dag in de vierde inning gestaakt, nadat de spelers van beide teams met elkaar op de vuist gingen. Vernooij leek de aanstichter van het fysieke geweld te zijn, toen hij het veld in rende om een tegenstander vol op zijn gezicht te slaan. Daarna barstte een grote vechtpartij los.
De Commissie Strafzaken van de honkbalbond heeft ook straffen uitgedeeld aan Neptunus-spelers Raily Legito en Dwayne Kemp (beide drie wedstrijden). Amsterdam moet naar aanleiding van de knokpartij zowel Michael Duursma, Linoy Croes (beide vier wedstrijden) als Gilmer Lampe (tien wedstrijden) missen.
De schorsing van Vernooij betekent een nieuwe aderlating van de slagkracht van de ploeg van coach Evert Jan 't Hoen. Eerder deze week liet catcher Dashenko Ricardo al weten per direct een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Hij keert terug naar Curaçao. Beide spelers leiden de hoofdklasse in slaggemiddelde. Vernooij sloeg in zeventien wedstrijden 26 honkslagen (.464). Hij wordt in het klassement gevolgd door Dashenko Ricardo. De Meest Waardevolle Speler van het vorige seizoen kwam tot 33 hits in twintig wedstrijden (.434).