nieuws

Drechtsteden schrappen eigen bijdrage WMO

Drechtsteden hebben 2,6 miljoen euro in de WMO-pot
Drechtsteden hebben 2,6 miljoen euro in de WMO-pot
Inwoners van de Drechtsteden hoeven voortaan geen eigen bijdrage meer te betalen als ze een beroep doen op individuele- of groepsbegeleiding via de Wet Maatschappelijk Ondersteuning, de WMO.
Dit levert mensen een voordeel op, dat kan oplopen tot honderden euro's per maand. De Drechtsteden hebben de eigen bijdrage per direct geschrapt. Zo willen ze mensen helpen, die hulp nodig hebben, maar niet aanvroegen omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen.
De afgelopen maanden werd duidelijk, dat veel gemeentes geld overhouden in de 'WMO-pot'. Voor de Drechtsteden (Dordt, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht en Alblasserdam) gaat het om een overschot van 2,6 miljoen euro.
De Dordtse wethouder Karin Lambrechts, namens alle Drechtsteden verantwoordelijk voor de WMO, belooft dat er de komende tijd meer versoepelingen komen: "Het gaat er ons om dat mensen de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben."
Komende versoepelingen zijn verlaging van de eigen bijdrage door aanpassing van de berekening en afschaffing van de eigen bijdrage voor woningaanpassing voor minderjarige kinderen, woonvoorzieningen in gemeenschappelijke ruimtes en voor taxikosten.