nieuws

Vanaf 2016/2017 ook wintertransfers in amateurvoetbal

KNVB
KNVB
Vanaf het seizoen 2016/2017 wordt er in het amateurvoetbal een transferperiode in de winterstop gehouden. Spelers met een contract bij een vereniging kunnen van 3 tot 31 januari naar een andere club overschrijven.
Met de wijziging sluiten de transferperiodes aan bij de periodes in het betaalde voetbal. De voorwaarde aan een transfer is dat het contract bij de KNVB is geregistreerd en dat er met de huidige club overeenstemming is over ontbinding van het contract. De wintertransferperiode is met name relevant voor verenigingen in de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar spelerscontracten worden getekend.
In de nieuwe structuur moeten clubs in de Tweede divisie, zoals Excelsior Maassluis en Barendrecht, na twee seizoenen minstens dertien contractspelers hebben. In de Derde divisie, met onder meer ASWH, Capelle en Stedoco, gaat het na twee seizoenen om zes contractspelers. De geregistreerde contractspelers kunnen zich tijdens één van de twee transferperiodes overschrijven naar een andere club. Voor amateurvoetballers zonder contract geldt nog steeds dat zij alleen voorafgaand aan het nieuwe seizoen (tot 15 juni) kunnen wisselene van club.