nieuws

Donderdag in Bureau Rijnmond

In Bureau Rijnmond op TV Rijnmond donderdag aandacht voor het doodsteken van de 51-jarige Anita van Dijk en een schietpartij op de Diergaardesingel in Rotterdam.
Pasteursingel
In het onderzoek naar de steekpartij, waarbij een onbekende op vrijdag 13 mei een krantenbezorgster neerstak, is een beloning uitgeloofd. De krantenbezorgster, de Schiedamse Anita van Dijk, overleed een week later in het ziekenhuis.
De Hoofdofficier van Justitie van Rotterdam looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.
Schietincident
Op donderdag 12 mei omstreeks 20:20 uur meldde een getuige dat er schoten waren gelost op de Diergaardesingel in Rotterdam, vlakbij de speeltuin. De melder zag een auto wegrijden. Agenten gingen direct op de melding af maar troffen niets aan.
Later die avond meldde zich een 30-jarige man in het ziekenhuis. Hij was gewond aan zijn been. Hij bleek eerdere die avond beschoten te zijn op de Diergaardensingel. In de uitzending worden beelden getoond van de auto waarin de vermoedelijke daders gevlucht zijn.

Eis

In december 2015 schoot een man met een afgezaagd jachtgeweer door de ruit van een portiek aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam. In februari werd een oproep gedaan in Bureau Rijnmond.
De verdachte meldde zich vrijwel meteen. Woensdag diende de zaak en het OM vroeg om een stevige straf.

Mishandeling

Afgelopen zaterdag is een 45-jarige Dordtenaar levensgevaarlijk gewond geraakt na een mishandeling door een 27-jarige man. Die laatste is als verdachte aangehouden.
De mishandeling vond plaats om ongeveer 18.50 uur, in het Weizigtpark, vlakbij de kinderboerderij. Het was druk in de omgeving door een festival in het Weizigtpark. Daarom hoopt de politie op getuigen en wellicht op mensen die opnamen hebben gemaakt op het moment van de mishandeling.

Pinnen

In augustus 2014 is een man overleden in Zoetermeer. Omdat hij daar al enige tijd had gelegen heeft de gemeente een schoonmaakbedrijf ingeschakeld voor het reinigen van de woning. De gemeente heeft ook de afhandeling verzorgd en instanties in kennis gesteld waaronder de bank.
Later bleek de overledene ook nog nabestaanden te hebben. Pas na ruim een jaar werd duidelijk dat in de periode van schoonmaak woning tot het in kennis stellen van de bank er voor ruim € 15.000,--gepind is van de rekening. Er zijn beelden van een man die pint met de pas van de overledene.

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond en vanaf 17:20 uur elk uur te zien.