ROTTERDAM

Nationaal Vuurwerk op losse schroeven door coronamaatregelen: 'Praktisch niet uitvoerbaar'

Vuurwerk bij de Erasmusbrug
Vuurwerk bij de Erasmusbrug © Archieffoto
Het is nog maar de vraag of het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam dit jaar doorgaat. Als de huidige coronamaatregelen tijdens de jaarwisseling nog gelden, is de organisatie van het vuurwerk onhaalbaar, zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.
Evenementen mogen niet langer duren dan tot middernacht en ook moet er gecontroleerd worden op de coronapas. Er komen zoveel mensen af op het Nationaal Vuurwerk dat dat praktisch niet uitvoerbaar is", hield Aboutaleb dinsdag de raadsvergadering voor. Hij heeft het kabinet om advies gevraagd.
Rotterdam is niet de enige stad bij wie de Oud & Nieuwactiviteiten in de knel komen door de huidige coronaregels. Ook andere steden die een evenement hebben gepland voor de jaarwisseling zitten met de problemen.
Vorige week werd op de persconferentie duidelijk dat er nieuwe maatregelen van kracht zouden worden, om het sterk stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen te doen dalen. Aanstaande vrijdag is er weer een persconferentie.
Een van de organisatoren van het Nationaal Vuurwerk Jasper Scholte (JMR) hoopt dat het kabinet dan met antwoorden komt: "Morgen dienstenvergadering, vrijdag persconferentie. Het wordt vanzelf duidelijk."