nieuws

Rotterdam presenteert nieuwbouwplannen

De komende jaren worden er in Rotterdam duizenden woningen gebouwd. Tijdens de vastgoedbeurs Provada maakte de gemeente een aantal nieuwe woningbouwprojecten bekend, goed voor ruim twaalfhonderd woningen. Bovendien komen er naar verwachting duizenden woningen bij door de helft van alle leegstaande kantoorruimte om te vormen tot woonruimte.
Zo verrijst aan de Boezembocht naast het Kralingse Bos de nieuwe woonwijk Nieuw-Kralingen.
Op de Lloydpier komen in 2018 duurdere rijtjeshuizen met uitzicht op de rivier en volgend jaar al is er nieuwbouw gepland aan de Hudsonstraat bij het Dakpark.

Wijnhaven

Het Wijnhaveneiland in de binnenstad krijgt er zeker twee woontorens bij. Het gebouw The Muse aan de Wijnhaven krijgt 94 middeldure en dure koopappartementen, een parkeergarage en aan de kant van de Wijnhaven horeca of winkels.
Aan de Jufferstraat wordt up:town gebouwd, met 176 middeldure tot dure appartementen.
Eerder werd woontoren Bright al aangekondigd, een gebouw met zo'n 600 studentenappartementen.
Daarnaast komt aan de nabijgelegen Boompjes 55-57 en 60-68 twee woontorens met appartementen in het middeldure segment.

Zuid

Ook Rotterdam Zuid profiteert van de aantrekkende woningmarkt. In Zuidwijk (Charlois) wordt volgend jaar aan Asterlo gestart met de bouw van een winkellocatie voor onder andere Albert Heijn met daarboven 51 huurappartementen. Het plein krijgt een opknapbeurt.
Op Katendrecht worden vanaf volgend jaar 450 woningen gebouwd in het project De Groene Kaap. Het nieuwbouwproject aan de Maashavenstraat bestaat uit vier woonblokken van 4 tot 8 lagen.
De vier woontorens worden via hoven en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande route.

Van kantoor naar woning

De woningbouw in Rotterdam zal de komende drie jaren ook stijgen door het verbouwen van leegstaande kantoorruimte.
Ruim 45 marktpartijen en de gemeente Rotterdam hebben het voornemen om 450.000 vierkante meter kantoorruimte om te bouwen tot voornamelijk woningen.