nieuws

Giessenburgse boer in actie voor Pink Ribbon

Wie over de snelwegen A12 en A2 bij De Meern rijdt ziet nu een zee van roze hooibalen. Het is een actie van boer Ronald Vonk uit Giessenburg. Hij doet dit voor Pink Ribbon, de stichting die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Met de balen worden in het weiland de woorden ‘pink’ en ‘ribbon’ gevormd.
Het is wel even flink doorwerken voor Vonk. Want voor de avond moeten de ruim zeshonderd balen geperst en ingewikkeld zijn en op hun plek staan. Een drone legt alles van boven vast. En iedere baal brengt geld op voor het goede doel.
“We hebben allemaal wel vrouwen in onze omgeving die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker en ik wilde hier graag iets voor doen. Toen ik hoorde van roze folie ontstond eigenlijk nog een beetje uit een grapje dit idee”, aldus Ronald Vonk.
Per baal doneert de melkveehouder een vast bedrag aan Pink Ribbon. De ingepakte hooibalen worden door verschillende transportondernemingen van de Meern naar de boerderij in Giessenburg gebracht. Deze transportondernemers steunen de actie ook door een bedrag te doneren.