nieuws

'Koeienparadijs' voor losgebroken kalf Klaver 2

Kinderboerderij de Trotse Pauw in Spijkenisse heeft een nieuw adresje voor Klaver 2, het kalf dat vorige maand de benen nam en het dorp op stelten zette. De jonge koe mag naar een boer in Hellevoetsluis.
Klaver 2 brak op 12 mei uit. Ze was net door de kinderboerderij geplaatst in het park Vogelenzang, samen met leeftijdsgenootje Saartje. De Trotse Pauw had geen plek meer voor de snel groeiende kalfjes en was blij dat de jonge dieren naar een nieuwe stek konden.
Maar Klaver 2 dacht daar anders over. Ze kon haar moeder, Kroontje, nog horen loeien en miste haar. Ze besloot terug te lopen, dwars door de wijk Sterrenkwartier.
De kinderboerderij heeft de afgelopen weken gezocht naar een andere oplossing voor de kalfjes. Ze gaan nu naar een boer in Hellevoetsluis die wat weilandjes heeft die hij in natuurbeheer houdt. "Het zijn mooie kruidenrijke landjes, volgens mij echt een koeienparadijs", zegt Joke van de Trotse Pauw.
Saartje keert na de zomer terug naar de kinderboerderij in Spijkenisse. Zij vervangt daar dan een van de oudere moederkoeien. Klaver 2 kan bij de boer in Hellevoetsluis blijven.