nieuws

Krajicek coacht Wawrinka tijdens grasseizoen

Richard Krajicek
Richard Krajicek
Tijdens aankomend grasseizoen zal Richard Krajicek worden toegevoegd aan het begeleidingsteam van Stanislas Wawrinka. De voormalig winnaar van het ABN Amro World Tennis Tournament (2015) denkt dat de toernooidirecteur van het toernooi in Ahoy hem verder kan helpen op Wimbledon, het enige Grand Slam toernooi waar hij nog nooit de halve finale haalde.
"Ik kijk altijd naar manieren om mij te verbeteren op de baan. De kans om Richard Krajicek tijdens het grasseizoen voor vier weken toe te voegen aan m'n begeleidingsteam grijp ik met beide handen aan. Magnus (Norman, red.), Yannick (Fattebert, red.) en ik zijn dolblij met de hulp van van een voormalig Wimbledon-kampioen, die mijn kennis en kunde van grastennis kan verbeteren", laat Wawrinka weten via zijn Twitter-kanaal.
Krajicek heeft een doorlopend contract als toernooidirecteur van het ABN Amro World Tennis Tournament, zonder dat daar een vast jaartal aan gekoppeld is. Binnen de organisatie van het drukst bezochte indoortoernooi ter wereld komt deze carrièreswitch niet als een verrassing, omdat hij al vaker zijn trainersambities heeft uitgesproken. Als coach van Wawrinka komt Krajicek nog vaker in contact met spelers, trainers en managers wat in de optiek van de toernooi-organisatie juist bevorderend voor het toernooi in Rotterdam kan werken.