nieuws

Hoogvlieter opgepakt in vervuild drugslab

Een 17-jarige jongen uit Hoogvliet moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een drugslaboratorium in Roosendaal. Hij was samen met een 55-jarige man uit Roosendaal in de loods aanwezig toen de politie binnenviel.
Het drugslab werd op 23 mei ontdekt en ontmanteld. De politie heeft de gevonden vaten met chemicaliën laten onderzoeken. Het blijkt dat het om in totaal twee laboratoria ging die in de loods waren gevestigd.
In een lab werd een grondstof voor amfetamine gemaakt en het andere lab produceerde de eigenlijke amfetamine. In totaal besloegen beide laboratoria acht ruimtes.
De loods was sterk vervuild en er hingen zoutzuurdampen. Ook was de elektriciteit afgetapt. De politie noemt de situatie in de labs daarom "levensgevaarlijk". Het was volgens de landelijke eenheid die laboratoria ontmantelt een van de meest vervuilde labs die ooit zijn gevonden.
De omgeving heeft lange tijd gevaar gelopen, zegt de politie. Er was niet alleen brandgevaar, maar vermoedelijk zijn ook afvalstoffen in het milieu terechtgekomen.
De verdachten die zijn opgepakt zijn verhoord en weer vrijgelaten in afwachting van een rechtszaak.