nieuws

Vooruitblik EK Voetbal (1) Frankrijk de favoriet

Het Europees Kampioenschap voetbal begint vrijdagavond met de wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië. De analytici van RTV Rijnmond blikken vooruit op het toernooi en bekijken de kansen van de landen in poule A en B.
Poule A
Veel van onze analytici zien Frankrijk als de favoriet. Niet alleen van deze poule, met Roemenië, Zwitserland en Albanië, maar om het hele toernooi te winnen: "Frankrijk heeft zoveel ellende meegemaakt het afgelopen jaar. Dit toernooi komt op een goed moment, er komt zoveel vrij dat niemand daartegen bestand is," zegt Michel van Egmond.
Kees Jansma vult aan: "Ze hebben een geweldige selectie. Fysiek, atletisch en technisch. Dat gaat goedkomen."

Poule B

"Engeland is de nummer één in deze poule," zegt Rob Jacobs over de groep waar ook Rusland, Slowakije en Wales in zitten. "En die andere ploegen gaan echt voor de tweede plek spelen. Ik heb in geen van de drie vertrouwen."
Geert den Ouden ziet, naast Engeland, ook geen grote favoriet: "Slowakije heeft geen echte topspelers, zoals bijvoorbeeld Bulgarije dat begin jaren '90 had. De Slowaken hebben het goed gedaan in de kwalificatie, maar is geen wonderploeg."