nieuws

FC Twente verliest kort geding

KNVB
KNVB
FC Twente heeft de rechtzaak over de eredivisielicentie tegen de KNVB verloren. De Utrechtse rechtbank oordeelde dat de KNVB FC Twente wel terug mocht zetten naar de Jupiler League.
De club uit Enschede had een kort geding aangespannen tegen de KNVB, omdat de bond volgens Twente de club niet mocht terugzetten naar de eerste divisie. De rechter oordeelde dat dat wel mag en dat de KNVB 'in redelijkheid tot deze maatregel heeft kunnen komen'. Volgens de rechtbank heeft de voetbalbond rekening gehouden met de inspanningen van FC Twente.
De KNVB nam in december het besluit tot voorwaardelijke intrekking van de eredivisielicentie. De voetbalbond maakte toen samen met FC Twente afspraken over nader onderzoek. Twente dacht niet gestraft te worden als misstanden uit het verleden voor 1 mei zouden worden gemeld. De rechter gaf vrijdag aan dat de club uit Enschede dat 'Decemberbesluit' niet als een vrijbrief had mogen opvatten. De licentiecommissie mocht consequenties verbinden aan de uitkomsten van het onderzoek, aldus de rechter.
Of FC Twente volgend seizoen tegen Feyenoord, Excelsior en Sparta of tegen FC Dordrecht is nog niet beslist. De degradatie staat nog niet definitief vast. Er volgt nog een uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB. Ook daar heeft Twente een zaak aangespannen tegen het intrekken van de licentie. De uitspraak wordt volgende week verwacht.