nieuws

Vermeende autodief opgepakt na zwempartij

stop politie
stop politie
De politie heeft in de Dordtse Biesbosch een vermoedelijke autodief achterna gezeten die probeerde te ontsnappen. Hij was in de nacht van donderdag op vrijdag met een bootje vanuit Sliedrecht de rivier overgestoken. Uiteindelijk is de man teruggevonden in de bosjes en opgepakt.
Agenten zagen rond 04.00 uur twee gestolen auto's staan aan de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht. De wagens waren gestolen bij woninginbraken in Nieuwerkerk en Krimpen aan den IJssel.

Bootje

Net op het moment dat de politie aankwam, hoorden agenten een motorboot starten. Rijkswaterstaat begon een zoektocht op het water en vond het bootje halverwege de rivier. Het was leeg.
Aan de Dordtse kant lag een reddingsvest. Na een zoektocht met onder meer een politiehelikopter en een politiehond kon een kletsnatte man worden gearresteerd, nadat hij was ontdekt door medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Het is een 19-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats.

Tweede verdachte

Korte tijd erna controleerden agenten een auto aan de overkant, aan de Baanhoekweg in Sliedrecht. De bestuurder bleek een bekende van de 19-jarige verdachte. Ook hij is aangehouden.