nieuws

SP'er De Kleijn bedreigd na incident met PowNed

Fractievoorzitter Leo de Kleijn van de Rotterdamse SP is op social media bedreigd. Dat gebeurde naar aanleiding van zijn reactie op het spuugincident met een verslaggeefster van PowNed.
De verslaggeefster werd eerder deze week in hartje Rotterdam
door twee getinte jongens op een scooter. Een passerend raadslid van Leefbaar Rotterdam - Bart-Joost van Rij - zag dit en probeerde de jongens met zijn tas van hun scooter te slaan.
SP'er De Kleijn liet via Twitter weten dat hij deze actie afkeurt, omdat alleen de politie mag optreden. Ook vond hij dat Leefbaar-raadslid Van Rij een racistisch statement maakte door te zeggen dat "wij ons niet weg laten jagen".
Bedreigd
Op internet worden nu De Kleijn, maar ook zijn vrouw en kinderen bedreigd. "Ik krijg allerlei bagger over me heen", zegt het raadslid. "Het ergste? Dat mijn vrouw en mijn kinderen het wel zullen merken."
De Kleijn doet geen aangifte van de bedreigingen, omdat hij de mensen in kwestie niet groter wil maken dan ze zijn.
De SP'er krijgt steun van zijn collega's in de raad. Fractievoorzitter Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam heeft geen goed woord over voor de bedreigingen. ''Totaal oneens met walgelijke beschuldigingen van Leo de Kleijn'', schrijft Buijt op Twitter. '' Maar bedreigingen aan zijn vrouw en kind zijn nog walgelijker! Stop daarmee!''