nieuws

Verborgen Tuinen in Chris Natuurlijk van 11 juni

Verborgen Tuinen op het Quarantaine-eiland, met natuurfotograaf Frans Lanting terug naar het Kralingse Bos en Egied Simons onthult het verborgen leven van plantenwortels.
Gluren in Verborgen Tuinen

Lekker gluren in tuinen in Rotterdam, dat kan dit weekend tijdens
Ook de kunstenaars op het Qurantaineterrein in de haven van Rotterdam doen mee. Ze hebben hele leuke,

Het Quarantaine-terrein op Heijplaat ligt best een beetje afgelegen en verscholen, maar je kunt er tegenwoordig vanuit de stad heel makkelijk komen met de Waterbus. In Chris Natuurlijk vertellen de kunstenaars niet alleen over hun deelname aan Verborgen Tuinen, maar ook over het
dat zij zondag 12 juni houden.

Terug naar zijn roots

Frans Lanting is één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Voor zijn foto's is hij de hele wereld afgereisd. De geboren Rotterdammer woont in Amerika, maar hij is even terug in zijn geboorteplaats om reclame te maken voor Dialogues with Nature, de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.
Chris Natuurlijk neemt hem mee terug in de tijd, naar het Kralingse Bos waar hij ooit is begonnen met het fotograferen van de natuur.

Radix Morgana

Al die planten van Verborgen Tuinen leiden onder de grond ook een heel verborgen leven. Kunstenaar Egied Simons maakt die wondere wereld zichtbaar. In Trompenburg Tuinen presenteert hij zijn project Radix Morgana, een tentoonstelling waarin je met onder meer spiegels de groeiprocessen onder de grond kunt volgen. Chris Natuurlijk bezoekt de kunstenaar in Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam-Kralingen, waar hij tijdens de tentoonstelling woont.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.