nieuws

Bijzondere bruiden stelen de show in Spijkenisse

Of het de gelukkigste dag was van hun leven moet nog blijken, maar zeker is wel dat twaalf dames een bijzondere ervaring achter de rug hebben. De vrouwen met een verstandelijke beperking mochten in Spijkenisse trouwjurken laten zien aan een enthousiast publiek.
Het feest was nauwelijks van een echte trouwerij te onderscheiden: zo lagen er bruidsboeketten klaar. Ook waren professionele stylisten opgetrommeld om het haar en de make-up te verzorgen van de bruiden, cliëntes van Zuidwester in Spijkenisse.
Voor de dames kon de dag dan ook niet meer stuk. De feestelijke bijeenkomst vond plaats vanwege de Nationale Prokkelweek, waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Ook familieleden en buurtbewoners waren uitgenodigd.
Het ontbrak nog aan bruidegommen, maar dat mocht de pret niet drukken. ''Iedere vrouw, hoe ze ook is, heeft het recht om één keer in haar leven te mogen stralen als bruid'', vertelt een van bruiden. ''Toen ik de e-mail kreeg met de vraag mee te werken, kon ik geen nee zeggen.''