nieuws

'Barendrechtse zelf de cel in na verkrachting in Qatar'

Gevangenis (Archief)
Gevangenis (Archief)
Een Nederlandse vrouw zit in Qatar al drie maanden in de cel, omdat ze aangifte deed van verkrachting. Ze wordt beschuldigd van seks buiten het huwelijk. Haar zaak komt maandag voor de rechter.
De 22-jarige Nederlandse, die in Barendrecht is geboren, was op vakantie in het oliestaatje. Tijdens een avondje uit zou ze zijn verkracht. Volgens de vrouw had iemand iets in haar drankje gedaan, want ze kwam bij in een vreemd appartement.
Toen de vrouw naar de politie stapte, werd ze volgens advocaat Brian Lokollo zelf in de boeien geslagen op verdenking van buitenechtelijke seks. Ook de verdachte zit vast.
De Nederlandse ambassade is op de hoogte van de situatie. Er zou wekelijks contact zijn met de vrouw die in een relatief luxe cel zou zitten.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten: "Verkrachting is niet bewezen. Er is ook nog geen tenlastelegging''. Maandag wordt de zaak voor het eerst inhoudelijk behandeld. Eerdere zittingen gingen alleen over verlenging van het voorarrest van de vrouw."
Partijen in de Tweede Kamer zijn bezorgd over het lot van de vrouw. VVD, PvdA, D66, CDA, SP, CU en SGP willen dinsdag van minister Koenders weten wat hij eraan heeft gedaan om haar vrij te krijgen.