nieuws

Brielle promoveert niet, Sliedrecht verrast Heinenoord

De voetballers van Brielle zijn er niet in geslaagd om te promoveren naar de hoofdklasse. De ploeg van trainer Ben Spork speelde in de return van de finaleronde in de nacompetitie bij Breukelen met 1-1 gelijk. En dat was niet voldoende na de eerdere 1-0 nederlaag op eigen veld. De Briellenaren spelen daardoor ook na de zomerstop in de eerste klasse.
Dat geldt ook voor Heinenoord, maar die club degradeert uit de hoofdklasse. Sliedrecht werkte in de terugwedstrijd in de Hoeksche Waard een 2-0 achterstand weg en zegevierde uiteindelijk na de noodzakelijke strafschoppen. Sliedrecht promoveert daardoor naar de hoofdklasse. Heinenoord, dat nog met een comfortabele voorsprong startte aan de return, speelt in het seizoen 2016/2017 een niveau lager.
BVCB speelt komend seizoen gewoon in de tweede klasse. In de finalewedstrijd van de nacompetitie was het team van trainer Melvin Boel niet opgewassen tegen Westlandia, dat met 2-0 won. Het duel werd op neutraal terrein gespeeld.

ASWH uit beker

En de voetballers van ASWH zijn in de halve finales van de districtsbeker uitgeschakeld. Staphorst was met 1-0 te sterk voor het elftal van succestrainer Jack van den Berg. Staphorst neemt het in de eindstrijd op tegen Noordwijk.