nieuws

EK Voetbal (2) Spanje en Duitsland niet in beste vorm

In de groepen C en D zijn Duitsland en Spanje de grote namen op Euro 2016. De analytici van RTV Rijnmond verwachten dat zij het goed gaan doen, maar een gooi naar de titel? Dat is misschien iets teveel van het goede, stellen zij in hun laatste vooruitblik op het EK.
Poule C

Geert den Ouden zegt: "Duitsland heeft wisselend gespeeld, ook in de recente reeks oefenduels. Ze verkeren niet in hun beste vorm." Maar met Oekraïne, Polen en Noord-Ierland is kwalificatie een zekerheid.
Michel van Egmond heeft hogere verwachtingen van onze Oosterburen: "Het komt niet vaak voor dat de wereldkampioen vervolgens ook Europees kampioen wordt. Het vergt iets van een coach om zijn team op tijd te verversen."
Poule D
Regerend kampioen Spanje dicteert in deze groep, waar naast Kroatië ook twee kwalificatiebeulen van Nederland in zitten: Tsjechië en Turkije. Voor onze analytici steekt er één land bovenuit. Rob Jacobs: "Spanje heeft een goed elftal. Achterin en op het middenveld allemaal spelers van Madrid en Barcelona. Maar voorin... Daar hebben ze niets. Dat scoren wordt een probleem."
Joop van Daele: "Een hele goede groep voetballers moet op een toernooi de wil hebben om voor heel de wereld te laten zien hoe goed zij kunnen voetballen. Die kans heeft Spanje opnieuw."