nieuws

Lichaam verdwenen duiker gevonden in scheepswrak

Het Grevelingenmeer
Het Grevelingenmeer
Het lichaam van een verdwenen duiker is zondag aangetroffen in een scheepswrak in het Grevelingenmeer. De hulpdiensten waren al sinds zaterdagmiddag op zoek naar de man.
Het slachtoffer keerde toen niet terug van een duiktrip buiten de haven van Scharendijke. Duikers van de brandweer en de marine zochten urenlang tevergeefs naar de man.
De hulpdiensten hadden de hoop al opgegeven de duiker nog levend te vinden. ''De zoektocht is een berging geworden'', zei een woordvoerder van de kustwacht zaterdag.
Berging
Hoewel de stoffelijke resten van de man zijn geborgen, is nog altijd onduidelijk wat hem in het meer is overkomen. Dat moet blijken uit onderzoek.
De plek waar het slachtoffer dook was zeer populair. Zo kwamen naast Nederlandse duikers ook buitenlandse liefhebbers af op het gezonken schip.
Respect
Duikers kregen zondag het verzoek niet te duiken op de plek waar de man stierf. In een tweetalig briefje werden ze opgeroepen uit respect voor de nabestaanden op de wal te blijven.
De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, liet de politie weten. De familie moet het lichaam nog identificeren.