nieuws

Paardensport van topniveau op 'Olympisch' CHIO 2016

Van 23 tot en met 26 juni vindt voor de 68ste keer het hippische evenement CHIO Rotterdam plaats in het Kralingse Bos. Het niveau ligt dit jaar volgens directeur Jan de Mooij nog hoger dan normaal, omdat veel ruiters in voorbereiding zijn op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. ''Je krijgt deze zomer het Rio-gevoel in Rotterdam.''
Het sterke deelnemersveld, met ruiters uit ruim twintig landen, omvat op springgebied onder meer de beste zeven ruiters van de wereld. Ook op dressuurgebied komen veel toppers naar het Kralingse Bos.

Rio

Met het oog op de naderende Spelen in Rio, is het CHIO dit jaar gehuld in Olympische sferen. Zo kan eten en drinken worden genuttigd met een Braziliaanse link en is het kinderdorp helemaal Olympisch ingericht.

Kaartverkoop

Het evenement is populair. De kaartverkoop voor de 'Champions League van de Hippische Sport', zoals De Mooij het noemt, loopt voor op de editie van vorig jaar. En ook op commercieel gebied is het toernooi gegroeid.

EK

Parallel aan de organisatie van het CHIO loopt het bid voor het EK 2019. Rotterdam wil dat toernooi graag binnen halen. ''We zijn ambitieus,'' vertelt De Mooij. '' We willen zowel het springen, de dressuur als het paradressuur organiseren. In oktober gaan we naar Lausanne om ons plan te verdedigen.'' De laatste keer dat Nederland een EK organiseerde was in 2011.
Het CHIO 2016 is van 23 tot en met 26 juni uitgebreid te volgen via Radio en TV Rijnmond, onder meer via een aantal live-uitzendingen vanuit Kralingen.