CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Vrouw overleden bij grote woningbrand in flatgebouw Capelle, drie gewonden naar ziekenhuis

Bij een grote woningbrand in een flatgebouw in Capelle aan den IJssel is een vrouw om het leven gekomen. Drie anderen, een man, een vrouw en een kind, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw en het kind mochten na een behandeling het ziekenhuis weer verlaten.
Het vuur brak iets voor 02.40 uur uit in een woning op de bovenste verdieping van een flatgebouw met twaalf verdiepingen aan de Reviusrondeel.
Even leek het erop dat de woningbrand op de twaalfde verdieping onder controle was, tot het vuur oversloeg naar het dak. Daar is de brand in de ventilatie terecht gekomen. Dit leidde ook nog tot een brand op de zevende verdieping.
Na de brand zijn drie andere omwonenden werden vanwege rookinhalatie behandeld in de ambulance.
Grote brand in flatgebouw Capelle
Grote brand in flatgebouw Capelle © Rijnmond

Bewoners tijdelijk opgevangen

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel laat weten dat hij met een aantal geëvacueerde bewoners in gesprek is geweest. "Ze reageerden een beetje gelaten. Ze waren natuurlijk net wakker en realiseren zich niet zo goed wat er gebeurd is. Ze zijn heel erg met de zorgen van morgen bezig." Over de schade zegt de burgemeester: "Een deel van het ventilatiekanaal is beschadigd. Als dat niet goed werkt is het gevaarlijk om de mensen terug te laten gaan naar hun woning."
Uit voorzorg zijn er in totaal 25 woningen ontruimd. Deze bewoners zijn opgevangen in Sportcomplex Aquapelle aan de Alkenlaan, maar kunnen inmiddels weer terug naar hun huizen.
De politie zoekt uit naar wat precies is gebeurd. Mensen die afgelopen nacht iets gehoord of gezien hebben worden opgeroepen om hun informatie te delen.
Brand in flatgebouw in Capelle