nieuws

EK Voetbal (3) België maakt kans op eerste titel

Ook voor België begint het Europees Kampioenschap voetbal maandagavond met de kraker tegen Italië. De analytici van RTV Rijnmond blikken vooruit op het toernooi en bekijken de kansen van de landen in poule E en F.
Poule E
In de groep van België zitten nog twee sterke landen: Italië en Zweden. Ierland maakt de poule compleet. Ook voor Rob Jacobs is België een kanshebber: "Die Belgen hebben een team met geweldige spelers. Het barst van de kwaliteit. Maar het moet wel een team zijn."
Kees Jansma: "België was erg optimistisch, maar nu zijn ze na een matige oefencampagne benauwd of ze wel de poule door komen. Als wij erbij waren geweest en in zo'n groep zaten, hadden wij dit de poule des doods genoemd. Het is een verdomd lastige poule, maar ik gun het de Belgen."
Geert den Ouden kijkt ook vooruit naar het duel tussen Zweden en Italië. "Voor de regio Rotterdam is het leuk om Pellè en Guidetti in de gaten te houden. Ik weet niet of ze gaan spelen allebei, maar het zou een aardig onderonsje kunnen zijn, al speelden ze bij Feyenoord niet samen."
Poule F
De zesde en laatste poule van dit EK krijgt ook de aandacht van onze analytici. Joop van Daele is niet onder de indruk van Portugal, dat over het algemeen als de favoriet in de groep wordt gezien. "Ze spelen al een paar jaar niet goed op toernooien. Van Ronaldo verwacht ik niet veel. In de Champions League finale zag je al dat hij niet fit is."
"Hij wil zo graag," vult Van Egmond aan. "Ik vind het zo grappig om te zien dat, als het hem niet lukt, hij van een topsporter verandert in een mokkende puber."