nieuws

Betonwagens rijden af en aan voor Speelstad Rotterdam

De bouwwerkzaamheden van Speelstad Rotterdam vorderen gestaag. Maandag is gestart met de fundatie van de 'thrillride Evolution', een soort reuzenrad. Het gevaarte van 270 ton moet staan op een stevig fundament.
De gemeente Rotterdam bepaalde onlangs dat de constructie nog steviger moet zijn dan eerder bedacht. Daarom zijn er voor de vloer tientallen volle betonwagens besteld.
Volgens projectleider Dick den Haan leveren de extra eisen aan de constructie wel enige bouwvertraging op: ''De gemeente keurt het pas goed als het echt veilig is. Het is veel rekenwerk en dat kost gewoon extra tijd. We hopen in het gunstigste geval dat we eind 2017 opengaan.''
Ondernemer Hennie van der Most kocht het terrein van de Afval Verwerking Rijnmond in Charlois een paar jaar geleden. De bedoeling was dat het park dit jaar al open zou gaan, maar door tal van omstandigheden is de planning telkens iets bijgesteld.
Als het park af is, bestaat het uit zowel binnen- als buitenattracties.
Daarnaast komt er in de toren een restaurant dat om de as draait. Bezoekers moeten dan een uitzicht over de stad krijgen, vergelijkbaar met dat van de Euromast.