nieuws

'Laura mag Qatar verlaten'

Qatar
Qatar
De 22-jarige Laura krijgt een voorwaardelijke straf en moet op last van de rechter Qatar verlaten. Dat meldt journalist Olaf Koens vanuit de rechtbank in Doha, waar de vrouw maandag terecht stond.
Laura zelf was tijdens de uitspraak niet aanwezig. Het is nog onduidelijk wanneer zij precies op het vliegtuig wordt gezet.

Werkgever

De vrouw is werkzaam bij een mediabedrijf in Barendrecht. Haar collega's reageerden maandagochtend blij op het nieuws over haar terugkeer naar Nederland.
Directeur Mirkan Tankos van Miklo Media: ''Ik wil haar eerst ophalen en dan misschien samen met haar het hele verhaal vertellen.''

Arrestatie

Laura was een paar maanden geleden op vakantie in het oliestaatje. Tijdens een avondje uit zou ze zijn verkracht. Volgens de vrouw had iemand iets in haar drankje gedaan en kwam ze bij in een vreemd appartement.
Toen de vrouw naar de politie stapte, werd ze volgens advocaat Brian Lokollo zelf in de boeien geslagen op verdenking van buitenechtelijke seks.

Zweepslagen

De mannelijke verdachte krijgt honderd zweepslagen voor geslachtsgemeenschap en veertig zweepslagen voor alcoholconsumptie. Alcohol drinken is in het land verboden.