nieuws

Videoclip 'Stairway to Heaven' op De Trap

Bijzondere taferelen vorige week op De Trap bij Rotterdam Centraal. In de zoektocht naar een geschikte locatie voor opnames in kader van het 15-jarig bestaan kwam vocal popgroep Re-flax uit Hendrik-Ido-Ambacht toevallig uit bij de megatrap. Het leverde een aparte videoclip op.
Op de jubileumconcerten in oktober is het beroemde 'Stairway to Heaven' van Led Zeppelin één van de nummers die Re-flax ten gehore brengt. Tijdens het optreden wil de popgroep op een groot scherm in de achtergrond fraaie beelden laten zien.
"Toevallig waren ze net bezig met het bouwen van De Trap. We kregen meteen het idee om daar iets mee te doen", zegt songcoach Jeffrey van der Vegt, die al vanaf het begin is betrokken bij de groep.

Aubade

De organisatie van 'Rotterdam viert de stad!' stond direct positief tegenover het idee van de muzikale Ambachters, maar eiste wel een tegenprestatie. "Om het wachtende publiek te vermaken hebben we een aantal nummers gezongen. Een soort aubade eigenlijk. Mensen die langsliepen bleven staan. We hebben er iets moois van gemaakt."
"Toevallig was het die ochtend ook erg mistig en dat paste goed bij de sfeer van het lied. We zijn volledig in het wit en komen van bovenaf naar beneden lopen. Een soort waterval van mensen. Het was een bijzondere ervaring om dit soort muziek te zingen met een uitzicht over heel Rotterdam", aldus Van der Vegt.
Vocal popgroep Re-flax viert dit jaar het 15-jarig jubileum. Ter gelegenheid van de verjaardag staan op 22 en 23 oktober shows gepland in het theater van Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht.