nieuws

‘Wensvlaggen’ Erasmusbrug niet opgewassen tegen weer

De duizenden verkleurde vlaggetjes op de Erasmusbrug worden anderhalve maand eerder dan gepland weggehaald. De versieringen waren niet opgewassen tegen de harde wind.
Specialisten zijn vanaf deze maandag aan de slag om de oranje vlaggetjes te verwijderen. De klus duurt naar verwachting zo'n drie dagen.
Het is de meeste passanten waarschijnlijk ontgaan, maar de ruim 3000 oranje vlaggetjes bevatten speciale boodschappen. Die worden in morsecode uitgebeeld.
Wensen
Het gaat onder meer om de wensen van 75 Rotterdammers. Dat de vlaggen zijn toegetakeld door het weer, is volgens kunstenaar Madje Vollaers eigenlijk goed nieuws voor die groep.
''Volgens het geloof in Tibet, waar ze ook aan gebedsvlaggen doen, kunnen de wensen pas uitkomen als de vlaggen opgegeten worden door de wind'', legt Vollaers uit.
Ongelukkig
De kunstenares van studio VollaersZwart is mede-bedenker van de versieringen-met-boodschap. Ze verpakte naast wensen ook citaten in de decoraties.
''Als ik gisteren ongelukkig was, ben ik het morgen weer vergeten'', leest Vollaers voor. ''Ik denk dat dat wel een definitie is van de mentaliteit van Rotterdammers.''