nieuws

Mishandeling zet politie op spoor hennepplantage

Hennepkwekerij (Archief)
Hennepkwekerij (Archief)
Een groep verdachten heeft de politie onbedoeld op het spoor gezet van een hennepkwekerij in Dordrecht. Agenten konden drie mensen in de boeien slaan.
De politie deed de vondst na tip van een getuige. Die had gezien hoe een man zondagavond was geslagen buiten een horecazaak in Rotterdam. De daders zouden het

slachtoffer bovendien hebben bedreigd met een vuurwapen en een mes.
Agenten gingen daarop op zoek naar de betrokkenen, die met een auto waren gevlucht. Dankzij het ANPR-systeem, voor automatische nummerplaatherkenning, konden ze de wagen traceren. Het voertuig reed op dat moment door Dordrecht.
Getrokken wapens
De politiemensen namen het zekere voor het onzekere en haalden de inzittenden met getrokken wapens uit de auto. Het ging om een 31-jarige vrouw uit Dordrecht en een 17-jarige Rotterdammer. Later kon ook een plaatsgenoot van de tiener worden opgepakt.
''Het onderzoek leidde vervolgens naar de woning aan de Witte de Withstraat, waar een doorzoeking plaatsvond'', meldt de politie. Agenten ontdekten in het huis niet alleen een hennepplantage, maar ook een nepvuurwapen en een taser.