nieuws

Crisis of geen crisis, kraanbedrijf Quooker groeit verder

Quooker, de producent van de kraan waar kokend water uitkomt, heeft een nieuw bedrijfspand. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) opende het gebouw in Ridderkerk maandagmiddag.
Het bedrijf is ondanks de crisis enorm gegroeid. Quooker heeft nu een miljoenenomzet en sinds maandagmiddag 11.000 vierkante meter tot haar beschikking voor de productie.
In de jaren 70 was het Henri Peteri die startte met de ontwikkeling van een apparaat waar kokend water uit moest komen. Peteri was in dienst van Unilever, dat droge soepen ontwikkelde. Later werd dat Cup-a-soup.
Peteri vond het gek dat je zo lang moest wachten op kokend water om de soep te kunnen drinken. Later zette zijn zoon Niels het onderzoek voort. Het gebeurde allemaal in een kelder van een woonhuis in Kralingen.

Groei

Terwijl het in de wereld economisch slecht ging, groeide Quooker enorm. Op dit moment wordt de speciale waterkraan in tien landen verkocht. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven kopen steeds vaker de Quooker.
Het bedrijf in Ridderkerk houdt alles in eigen hand, zowel productie als ontwikkeling van nieuwe modellen. Volgens de Broers Niels en Walter Peteri is mond-tot-mondreclame hun belangrijkste wapen voor groei.