nieuws

Bedrijf Heijplaat belooft beterschap na klachten over lawaai

Milieudienst Rijnmond DCMR is in actie gekomen na klachten van inwoners van Rotterdam-Heijplaat. Zij gingen volgens een bewoonster sinds donderdag gebukt onder geluidsoverlast 'met een ongelofelijke decibelhoogte'.
Het lawaai zou worden veroorzaakt door het bedrijf Franklin Offshore. ''Er ligt een soort booreiland met een grote kraan'', vertelde de omwonende. De werkzaamheden zouden dag en nacht doorgaan.
De milieudienst bevestigde dat sinds donderdag meerdere klachten zijn binnengekomen. Het bedrijf heeft inmiddels toegezegd maatregelen te nemen om de geluidsoverlast te verminderen. Zo wordt de kraan op het booreiland alleen nog overdag gebruikt.
Stroomvoorziening
''Omdat ook de aggregaten voor de stroomvoorziening op het booreiland veel geluidsoverlast veroorzaken, heeft het bedrijf besloten aggregaten op de wal te plaatsen om van daaruit stroom aan het eiland te geven'', liet de DCMR weten.
In de buurt is voorzichtig optimistisch gereageerd op het nieuws. ''Het geluid is niet zo erg als zondag, maar niet zo zacht dat we het raam kunnen openzetten'', klonk het.