nieuws

Overlast door waterlekkage Shell Pernis

Een kapotte leiding bij Shell aan de Petroleumweg in Rotterdam heeft maandagavond voor flinke wateroverlast gezorgd. Een aantal bedrijven in de omgeving was onbereikbaar. Inmiddels is het lek verholpen.
Over de oorzaak van het lek is nog niets bekend.

Niet zomaar de kraan dichtdraaien

Het lek zat in een zogeheten brandblusleiding. "Daar zit het water onder hoge druk in", zegt verslaggever Maikel Coomans van RTV Rijnmond. "Dat is nodig om de branden goed te kunnen blussen."
Het lek zit onder de grond, onder het wegdek. Daardoor is de leiding moeilijk te bereiken, ook omdat er allemaal andere leidingen omheen zitten. Coomans: "Het probleem is wel dat andere leidingen daardoor zijn gaan 'hangen'. Het zand eromheen is weggeslagen."
"Maar zomaar de toevoer sluiten dat gaat niet", legt Coomans verder uit. "Omdat er altijd ergens brand uit kan breken, moet dat bluswater wel beschikbaar blijven. Dichtdraaien van die kraan kan dus niet."

Lange rij auto's

Door de lekkage (Coomans: "Het water komt echt op meerdere plekken naar boven") werd de Petroleumweg afgesloten. Daarachter stond er een lange rij auto's met mensen die niet bij hun werk kunnen komen.
Foto's: MediaTV