nieuws

Schoonmaakbende ruimt Rotterdams zwerfvuil op

Bewoners van zestig Rotterdamse straten hebben hun handtekening gezet voor de Schoonmaakbende. Samen vormen ze een groep enthousiaste bewoners die in hun straat het zwerfvuil opruimen.
Wethouder Joost Eerdmans tekende maandagavond de oprichtingsakte van De Schoonmaakbende, samen met een aantal bewoners van de 'Opzoomerstraten'. De bewoners spreken met de hele straat af om mee te doen.
Vrijwilligers die zich aansluiten bij de actie krijgen de beschikking over extra materialen, zoals bezems en vuilniszakken om de schoonmaakacties makkelijker te maken.
Eerdmans hoopt dat de actie aanslaat in alle wijken: "Het is het begin, ik geloof dat een goed voorbeeld goed doet volgen. Dus ik hoop dat dit een olievlek wordt over Rotterdam. Maak je straat schoon en sluit je aan bij de Schoonmaakbende."
Volgens de wethouder zijn schone straten niet alleen de verantwoordelijkheid van de Roteb. "De Roteb doet verschrikkelijk veel, maar we kunnen het als gemeente niet alleen. Je krijgt niet al het vuil van de straat zonder de hulp van de bewoners. Ik hoor van de mensen dat het ook nog heel leuk is om dat te doen."