nieuws

Feyenoord begint het seizoen tegen FC Groningen

Feyenoord start met uitwedstrijd bij FC Groningen
Feyenoord start met uitwedstrijd bij FC Groningen
Feyenoord begint het Eredivisieseizoen 2016/2017 met een uitwedstrijd bij FC Groningen. Dat blijkt uit het conceptprogramma van de KNVB dat dinsdagmorgen is gepresenteerd.
De eerste topper is tegen PSV op 18 september in Eindhoven. De klassiekers tegen Ajax zijn op 23 oktober (in Rotterdam) en op 2 april (in Amsterdam).
Sparta krijgt bij de rentree in de Eredivisie meteen een topclub op bezoek. Ajax is op zondag 7 augustus de eerste tegenstander op het Kasteel.
Excelsior begint met een uitwedstrijd, maar de tegenstander is nog niet helemaal zeker. Op 6 augustus wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen De Graafschap óf FC Twente. In verband met de lopende beroepszaak tegen de degradatie van FC Twente, zijn beide club in zowel de Ere- als de Eerste Divisie ingedeeld.
Voor het eerst sinds 2008 doen er weer drie Rotterdamse clubs mee in de Eredivsie. Dat betekent dat er dit jaar zes stadsderby's zijn.
Ook voor de Eerste Divisie is het voorlopige competitieprogramma bekendgemaakt. FC Dordrecht begint op vrijdag 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Oss.