nieuws

Schade Petroleumweg pas over paar dagen verholpen

Het gaat nog dagen duren voordat alle schade is hersteld na de waterlekkage bij Shell Pernis aan de Petroleumweg. Een leiding met bluswater raakte lek. Dat water kwam op meerdere plaatsen naar boven.
Het Havenbedrijf, ProRail en Shell zijn nu bezig met herstel van de weg, leidingen en het spoor. In een deel van de Petroleumweg zit een gat.
"Maar het belangrijkste is dat alle bedrijven bereikbaar zijn", zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf. "Het verkeer wordt omgeleid via het terrein van Shell."

Natte boel

Bij de Petroleumweg zit nu een gat van een paar meter breed. Het zand rondom het lek is weggeslagen door het vele water. De leiding zelf is niet te zien, omdat er nog water in het gat staat.
"We moeten wachten met het repareren totdat alles droog is", zegt de woordvoerder van het Havenbedrijf verder. "Er zit nu wel een pomp in, maar het weer werkt ook niet echt mee."
In de komende dagen wordt eerst een tijdelijke oplossing geplaatst bij het lek. Wanneer de definitieve reparatie plaatsvindt is nog niet bekend.