Sport

James stunt tegen Olympisch kampioen op World Port Boxing

Bokser Delano James heeft op het World Port Boxing-evenement in Rotterdam in drie ronden gewonnen van de Cubaan Andy Cruz in de klasse tot 69 kilogram. De zege van de 30-jarige James was een verrassing, aangezien de 26-jarige Cruz drievoudig wereldkampioen en regerend Olympisch kampioen is. De partij was één van de partijen van het Nederlands team tegen boksers uit Ecuador en Cuba in Rotterdam.
Coach Ton Dunk van Bokschool Van 't Hof, waar James traint, was na afloop bijzonder trots op zijn pupil. Cruz leek de wedstrijd weliswaar te lichtzinnig opgevat te hebben, maar daar staat tegenover dat James een uitstekende partij bokste en gestaag zijn punten bleef scoren. Twee van de drie rondes werden uiteindelijk toegewezen aan James.
Vanwege de nieuw ingevoerde coronamaatregelen was het evenement, dat eigenlijk twee dagen zou beslaan, van de avond naar de middag gehaald. Aanvankelijk zou het onderdeel Gladiatoren aan de Maas, waar geld voor het goede doel wordt opgehaald en ondernemers het tegen elkaar opnemen in de ring, op zaterdag gehouden worden en het onderdeel World Port Boxing, met Team Nederland en een profwedstrijd van Artjom Kasparian, op zondag. Het gehele zondagprogramma werd geschrapt vanwege de maatregelen, al werd een deel van de op zondag geplande wedstrijden nog wel op zaterdag gebokst. Door de wedstrijd van Kasparian, tegen Nikolozi Gviniashvili, ging een streep.
In het programma Rijnmond Sport op TV Rijnmond is er komende dinsdag aandacht voor Gladiatoren aan de Maas en World Port Boxing, met onder meer de zege van James op Cruz en de organisatie over het gevolg van de nieuwe maatregelen voor het evenement.
Bekijk hier een korte impressie van de wedstrijd van James tegen Cruz.
Bekijk hier een korte impressie van de wedstrijd van Delano James tegen Andy Cruz.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!