nieuws

Beverfamilie zit bouw Dordts bruggetje dwars

De omstreden Tijpoortbrug in Dordrecht wordt voorlopig niet gebouwd. Na een jaren slepende procedure gaf de Raad van State vorig jaar toestemming, maar de rechtbank heeft de bouw nu weer verboden. De procedure begint nu weer van voor af aan.
Volgens de rechtbank verstoort de bouw van de brug de leefomgeving van een beverfamilie. De burcht waarin ze wonen ligt binnen 80 meter van de plek waar de brug gepland is. Ook ligt op luttele meters een beverhol.

Niet definitief

De bouw van het bruggetje, tussen de villawijk Plan Tij en het Wantijpark, is niet defenitief van de baan. De gemeente Dordrecht begint de procedure namelijk opnieuw, omdat de komst van de brug contractueel is vastgelegd in het bouwplan voor de wijk.
Inmiddels zijn de wijkbewoners behoorlijk verdeeld over de vraag of de brug er nog moet komen. Een meerderheid wil hem nog steeds, als ideale wandelverbinding met het park. Een minderheid vreest overlast van parkerende bezoekers uit de rest van de stad.
Mark Benjamin, van de gemeente Dordrecht, zegt dat de procedure voor de bouw nu opnieuw begint. Hij benadrukt dat hier "geen sprake is van een gemeente, die zijn zin wil doordrijven ofzo. We kunnen niet anders. Het staat zwart op wit, dat die brug er moet komen."