nieuws

Voor de grootste fans van De Trap: het Trapbankie

Trapbankie
Trapbankie
De enorme trap voor Rotterdam Centraal, die de afgelopen weken honderdduizenden mensen verleidde tot een flinke klim naar het dak van het Groot Handelsgebouw, wordt maandag zonder pardon afgebroken. Toch zal her en der in de stad een kleine herinnering te zien zijn aan het populaire tijdelijke bouwwerk.
Steigerbouwer Dutch Steigers gaat de treden van De Trap
. In totaal maakt het bedrijf vierhonderd van die zogeheten Trapbankies.

'Goed ingelopen'

Wie ''het bankie dat goed is ingelopen'' voor zijn huis of in de tuin wil neerzetten, moet er wel snel bij zijn. "De aanvragen vliegen naar binnen, het gaat sneller dan verwacht'', laat de steigerbouwer weten. Een Trapbankie kost 120 euro.
De Trap ontpopte zich in zijn kortstondige bestaan tot een gewilde toeristische attractie. Bezoekers genoten op grote hoogte van een uitzicht over de stad zoals ze dat nog niet eerder hadden gezien. Ook was er van alles te doen, van een radio-uitzending tot een modeshow voor lingerie.

Inspiratiebron

Het tijdelijke bouwwerk was voor velen in de stad een inspiratiebron. Verslaggever Paul Verspeek vergeleek De Trap zelfs met de Eiffeltoren en pleitte hartstochtelijk voor behoud.