nieuws

Tunnel van plakband op ZigZagCity

Kruip door plakbandtunnels en doorkruis de oude expeditiestraten in het Hoogkwartier tijdens ZigZagCity. Het Architectuurfestival is een tiendaagse ontdekkingstocht door de Rotterdamse Wederopbouwwijk.
Een van de publiekstrekkers is een bijzondere structuur van tape die tussen de hoge kolommen van woongebouw Mariniershof hangt. Meer dan 30 kilometer plakband zit er in de tunnel. Het publiek mag zelf ervaren hoe het is om over het plakband te kruipen.

Het Industriegebouw

Vanuit het Industriegebouw aan de Goudsesingel, de centrale festivallocatie, kun je dagelijks mee op tour en zorgen architecten, kunstenaars en programmamakers er met hun installaties en shows voor dat je het Hoogkwartier vanuit een heel nieuw oogpunt zult bekijken. De reisleidsters van Post Modern hebben voor de gelegenheid een ZigZagTravel bureau aan de Goudsesingel 64 geopend.
Als één gebouw in Rotterdam het gedachtegoed van de wederopbouw toont, is het welRijksmonument het Industriegebouw aan de Goudsesingel. Het complex is een bedrijfsverzamelgebouw uit 1951 en is ontworpen door architecten Maaskant en Van Tijen voor de moderne, naoorlogse stad.