nieuws

Jari Schuurman verhuurd aan Willem II

Jari Schuurman wordt verhuurd aan Willem II
Jari Schuurman wordt verhuurd aan Willem II
Jari Schuurman speelt komend seizoen op huurbasis voor Willem II. De 19-jarige middenvelder wordt voor een jaar verhuurd aan de Tilburgers. Schuurman heeft bij Feyenoord een contract tot 2020.
De talentvolle middenvelder maakte het volledige afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie van Feyenoord en maakte in de laatste competitiewedstrijd tegen N.E.C. zijn officiële debuut voor de Rotterdammers.
Volgens technisch directeur Martin van Geel is het belangrijk dat Schuurman minuten gaat maken op het hoogste niveau. "Jari had afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op zijn positie. Bij Willem II krijgt hij de kans om minuten te maken op het hoogste niveau, waardoor hij over een jaar met meer ervaring terugkeert in De Kuip", aldus Van Geel op de website van Feyenoord.
Schuurman zelf is blij met de kans. "Ik kijk er naar uit om minuten te gaan maken in de Eredivisie. Trainer Erwin van de Looi speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor Willem II. Ik denk dat ik bij die club een nieuwe stap in mijn ontwikkeling kan maken. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen." Willem II eindigde vorig jaar als zestiende in de Eredivisie en wist zich vervolgens via de play-offs te handhaven op het hoogste niveau.
Schuurman behoort tot de voorselectie voor Oranje onder 19 voor het EK, dat van 11 juli tot en met 24 juli wordt gespeeld in Duitsland.