nieuws

Maastunnel volgeplakt met gekleurde stickers

Honderden tegels in de buizen van de Maastunnel zijn sinds een aantal dagen voorzien van stickers. Het plakken van de stickers heeft te maken met de renovatie van monumentale tunnel.
"Tegels met een rode sticker zitten los", vertelt Brigitte Moratis van de Gemeente Rotterdam. "Die tegels worden er dus uitgehakt. Tegels met een gele sticker hebben schade. Die worden ook vervangen. Blauw betekent dat de tegels een grondige schoonmaakbeurt moeten krijgen."

Illegale tegels

Er zijn ook groene stickers te zien in de Maastunnel. "Dat zijn illegale tegels", vervolgt Moratis. "Dat zijn tegels die al eens eerder vervangen zijn, maar dat waren niet de juiste tegels."
Stadsbeheer heeft een speciaal bedrijf ingehuurd om de tunnelbuizen te inspecteren. Tegeltje voor tegeltje. Het bedrijf is daar nog de hele zomer mee bezig.

Voetgangerstunnel

De autobuis van Zuid naar Noord en de voetgangerstunnel zijn al behangen met stickers. De tunnel van Noord naar Zuid en de fietserstunnel volgen nog.
Het vervangen van de tegels is een klein onderdeel van de totale renovatie van de Maastunnel. Die moet in 2019 zijn voltooid. Totale kosten: ruim 50 miljoen euro.