nieuws

NU Discussie: Is Nederland wel zo tolerant over homo's?

In Rotterdam is een stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vielen bij een schietpartij in een homobar in Orlando, Florida. Volgens de organisatoren is de LGTB-gemeenschap nog steeds een kwetsbare gemeenschap, ook in Nederland. En dat terwijl dit land toch bekend staat als super-tolerant naar Lesbiennes, Homoseksuelen, Transgenders en Bi-seksuelen. Toch?
Hoe staat het met de homo-acceptatie in Nederland; In een grote stad als Dordrecht, of Rotterdam? En waarom is het zo belangrijk dat de LGTB-gemeenschap bij elkaar komt in een stille tocht na de vreselijke gebeurtenis afgelopen weekend in de Verenigde Staten?

Doe mee met de discussie en vertel jouw verhaal! Tussen 18u00 en 19u00 kun je reageren in het radioprogramma Rijnmond Nu: bel 010 - 436 44 36 of mail naar NU@Rijnmond.nl.

Twitteren doe je naar @RijnmondNu mét #RijnmondNu :

RIJNMOND NU TWITTERKANAAL:

Rijnmond Nu: voor het nieuws uit jouw buurt maar ook uit binnen- en buitenland. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Voor het verhaal áchter het nieuws. En met bijzondere gasten in de studio. Ruud de Boer praat je iedere dag bij in Rijnmond Nu tussen 16.00 en 19.00 uur.

Kijk ook op de homepage van Rijnmond Nu.
Staat er bij dit artikel het symbool van een luidsprekertje? Dan kun je de uitzending terugluisteren door er op te klikken. Gebruik je nu de app? Swipe dan de foto naar links.