nieuws

Lintje voor bedreigde populieren Spijkenisse

Drie populieren aan de Sportlaan in Spijkenisse hebben woensdagmiddag een 'lintje' gekregen van actiegroep Hartelpark Oost. De bomen moeten van de gemeente Nissewaard gekapt worden vanwege de bouw van twee vestigingen van fastfoodketens.
Eerder kapte de gemeente al ongeveer zestig bomen om ruimte te maken voor de KFC en Burger King. Nu moeten ook de drie populieren weg, omdat de restaurants anders niet goed zichtbaar zouden zijn. De actiegroep wil dat de bomen blijven staan. "Het is zonde van de bomen en daarnaast zijn de gebouwen heel lelijk", legt actievoerder Ria Berkhout uit.


Bewezen diensten

De populieren zijn nu voorzien van een lintje. Berkhout: "Mensen krijgen ook een lintje voor hun bewezen diensten. Deze bomen zuiveren al 55 jaar onze lucht." De actiegroep hoopt dat de bomen alsnog kunnen blijven staan.
De gemeente laten weten toch echt van plan te zijn de bomen te kappen. Ze beloven elders nieuwe bomen te plaatsen. Elles Velenturf van de actiegroep noemt deze afspraak een zoethoudertje en zegt te blijven strijden voor het behoud van de bomen.