nieuws

Bijna gehele top weg bij T-Mobile Nederland

social-media-mobiel
social-media-mobiel
Bijna de voltallige top van T-Mobile Nederland stapt op. Hoogste baas Mark Klein keert in september terug naar Duitsland, waar hij aan de slag gaat bij verzekeraar ERGO. Deze zomer wordt bekend wie hem opvolgt, meldde de mobiele aanbieder woensdag.
Ook financieel topman Freddy Dijkman en technologiechef Lampros Iskos ruimen het veld, net als directeur Marco Kind van de consumentendivisie. Alleen Marieke Snoep, die sinds vorig jaar de zakelijke tak leidt, blijft op haar post.
,,Mijn team en ik hebben een belangrijke eerste fase in de transformatie van het bedrijf en de organisatie van T-Mobile Nederland afgerond'', zei Klein in een toelichting. Het is aan het nieuwe management om door te gaan op de ingeslagen weg en de groeiambities van het bedrijf waar te maken, voegde hij eraan toe.
Robert Jelinek-Nacke komt voor zes maanden over van moederbedrijf Deutsche Telekom. Hij vervult na het vertrek van Dijkman tijdelijk de functie van financieel directeur. Voor Iskos is een opvolger gevonden in de persoon van Rachid El Hattachi. Martin Knauer neemt het stokje over van Kind bij de consumententak.
T-Mobile kondigde eind mei plannen aan om zichzelf in ons land beter op de kaart te zetten. Het bedrijf verloor de laatste tijd terrein ten opzichte van concurrenten als KPN en Vodafone. Deutsche Telekom heeft er tientallen
miljoenen aan investeringen voor over om het tij te keren.
Een kwetsbaarheid van T-Mobile is dat het in Nederland geen vast netwerk heeft. Daardoor kan het geen totaalpakketten aanbieden met zowel vaste als mobiele diensten. KPN kan dat wel, Vodafone dankzij een krachtenbundeling met Ziggo binnenkort ook.