nieuws

Groenteboer stunt met reuzenfruitmand op De Trap

Er is al een modeshow gehouden met lingeriemodellen en een videoclip gemaakt door een zangkoor, maar De Trap bij Rotterdam Centraal staat nog meer te wachten. Vrijdag zullen duizenden appels, bananen, aardbeien en watermeloenen van groenteboer Frans van de Polder de megatrap bedekken.
Het is de bedoeling om alle 143 treden van het gevaarte te versieren met fruit en zo een reusachtige fruitmand op te richten. "Alleen maar je werk doen en proberen goede kwaliteit te verkopen is leuk, maar af en toe iets ludieks doen zit wel in mijn genen", zegt Van de Polder.
De groenteboer levert al de sapjes die worden verkocht in het luchtcafé bovenaan De Trap voor het Groot Handelsgebouw. "Je loopt dan elke dag langs die trap en dan ga je vanzelf houden van dat ding. Dit gevoel is er en het gaat gebeuren. Ik schiet misschien een beetje door, maar ik weet zeker dat het goed komt."

Geen voedselverspilling


Vanaf half zes 's ochtends gaan Van de Polder en zijn medewerkers aan de slag. Als om 10:00 uur De Trap opengaat is het fruit weer verdwenen, maar er wordt niet aan voedselverspilling gedaan. "Er zullen 500 appels in manden bovenaan De Trap liggen die bezoekers kunnen meenemen."
"Het is goede kwaliteit fruit. Een gedeelte wordt gesponsord en weggegeven aan de Voedselbank en de Pauluskerk. Eten weggooien gaat fel tegen mijn principes in", aldus groenteboer Van de Polder.
De Trap staat nog tot en met komende zondag 19 juni. Aanvankelijk zou de attractie een week eerder verdwijnen. Meer dan 300.000 mensen hebben de megatrap al beklommen.