nieuws

Lerares zit thuis na uit de hand gelopen 'snuifles'

De lerares van de Charles de Foucauld-mavo in Spijkenisse in wier les dinsdag meerdere leerlingen onwel werden, is niet geschorst. Wel zit ze vooralsnog ziek thuis.
Het ging mis toen leerlingen tijdens een spreekbeurt bij wijze van proef
. Volgens diverse leerlingen spoorde de docente hen aan om mee te snuiven en haalde ze zelfs een tweede pot tevoorschijn. De spreekbeurt ging over lijmsnuiven in Brazilië. Het idee achter de graffitiverwijderaar was dat er vergelijkbare vluchtige stoffen vanaf komen.

Trillen, kwijlen, geheugenverlies

Leerlingen van de tweede klas begonnen hevig te trillen, hadden last van geheugenverlies en lagen kwijlend onder de tafel. De traumahelikopter werd ingezet en een aantal leerlingen moest naar het ziekenhuis of de huisartsenpost.
De leiding van de school wil eerst in gesprek met de docente, voordat eventuele maatregelen worden getroffen.

'Zeer verwijtbaar'

Schoolbestuurder Marcel van de Knaap geeft toe dat de lerares een enorme inschattingsfout heeft gemaakt. "Dat kun je zeggen. En dat is ook zeer verwijtbaar. Daar moeten wij ook het gesprek met haar over voeren. Maar welke maatregelen ik dan vervolgens moet opleggen aan de docente, daar heb ik echt meer tijd voor nodig. Ik denk dat ik daar begin volgende week wel wat meer over zou kunnen zeggen. Maar tussentijds zou zij dus weer voor de klas kunnen staan."
De betrokken ouders van de Charles de Foucauld-mavo in Spijkenisse worden woensdagavond bijgepraat.