nieuws

Rijkswaterstaat blijft aanmodderen met Botlekbrug

Rijkswaterstaat heeft de ultieme oplossing voor de vele storingen van de Botlekbrug nog niet gevonden. Zoveel werd woensdagavond duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst in Spijkenisse. De dienst praat inwoners en lokale bestuurders bij over de stand van zaken met de probleembrug.
Sinds de opening van de brug, vorige zomer, zijn er al 67 storingen geweest waar het weg- en scheepvaartverkeer last van hadden. Dat is er gemiddeld meer dan één per week.
Rijkswaterstaat legde uit dat de storingen in een ''beperkt aantal onderdelen'' zitten, zoals grendels, slagbomen en omloopwielen. Maar veel preciezer kan de dienst het nog niet maken.
Een aantal problemen werd aangepakt, zoals de overgevoelige sensoren, maar dat bleek niet genoeg om de brug goed te laten functioneren. In de tussentijd blijft Rijkswaterstaat monitoren, onderzoeken en falende onderdelen vervangen.

Spijkenisserbrug krijgt groot onderhoud

Tijdens de bijeenkomst ging het ook over de Spijkenisserbrug, die andere brug in de omgeving waar automobilisten regelmatig voor stilstaan. Rijkswaterstaat heeft voorgesteld om over vijf jaar groot onderhoud aan de brug te plegen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) moet daar nog wel een besluit over nemen.
In de nacht van woensdag op donderdag is de Botlekbrug overigens tussen 22:00 uur en 5:00 uur buiten gebruik, omdat opnieuw onderdelen worden vervangen.