nieuws

Rotterdam investeert financiële meevaller in sport

De gemeente Rotterdam investeert volgend jaar flink in sport. Er komt 22 miljoen euro beschikbaar om sportverenigingen op te knappen. Ook gaat er 3 miljoen euro naar het jeugdsportfonds en de buitenzwembaden in Pernis en Hoek van Holland, blijkt donderdag uit de Voorjaarsnota.
Veel verenigingen kampen met achterstallig onderhoud. Zo staan gebouwen er slecht bij, zijn velden hobbelig en is er houtrot in kantines. Met de vrijgekomen miljoenen kan dat worden opgeknapt.
De buitenzwembaden in Pernis en Hoek van Holland waren eerder nog genomineerd om te sluiten. Vanwege bezuinigingen moesten de baden dicht, maar dat is nu verleden tijd.
De miljoeneninvestering is het gevolg van een financiële meevaller. Volgend jaar blijft er 50 miljoen euro over op de begroting. Na jaren van bezuinigingen is het weer voor het eerst dat er geld overblijft.
Rotterdam steekt verder 12 miljoen euro extra in de buitenruimte. Ook gaat er 6 miljoen euro naar de aanpak van criminaliteit zoals cybercrime, terrorisme, radicalisering en identiteitsfraude.