nieuws

Organisatie wil feestelijk afscheid voor populaire Trap

Met optredens wordt zondagavond alsnog afscheid genomen van De Trap bij Rotterdam Centraal. Ruim 300.000 mensen maakten de afgelopen maand gebruik van de mogelijkheid via het gevaarte naar het dak te klimmen van het Groothandelsgebouw.
De megatrap zou
, maar het bouwwerk trok zoveel publiek dat werd besloten tot verlenging. Zo trok de trap op sommige dagen zo'n 10.000 bezoekers. Een overweldigend succes, oordeelt de organisatie.
Veel mensen zouden De Trap graag zien blijven. "Het is een enorme toeristische trekpleister", concludeert het publiek. "Ik zou hem in ieder geval in de zomer nog laten staan", zegt een vrouw die het enorme bouwwerk heeft beklommen. "Het is ook wel weer mooi dat het tijdelijk is en je het dan hebt meegemaakt", aldus een man.
Inmiddels is het einde van de attractie toch in zicht. De organisatie heeft onder meer zanger Lee Towers geboekt voor het afscheidsfeest op zondagavond. Ook dragen woordkunstenaar Dichter en saxofonist Keimpe de Jong een ode voor aan het populaire bouwwerk.
De Trap wordt zondagavond om 22:30 uur afgebroken. De bouwmaterialen krijgen daarna nog een tweede leven als 'Trapbankies'. Wie nog zo'n bankje op de kop wil tikken heeft pech. De vierhonderd exemplaren zijn al uitverkocht.