nieuws

Jongeman overvalt Argos Rozenburg

Aan de Tienmorgseweg in Rozenburg zit tankstation Argos. Een kleine twee weken geleden, op zondag 5 juni komt een jongeman de winkel binnen. Hij wacht tot alle klanten de winkel uit zijn en bedreigt de medewerkster. Hij eist geld. Als hij dat heeft vlucht hij in onbekende richting.
De verdachte staat op de foto. Het is een donkergetinte man met een zwarte opvallende zonnebril. Hij is ongeveer 1 meter 70 , draagt een laaghangende joggingbroek met daaronder een grijze onderbroek. Verder een zwarte trui met aan de voorkant een kangoeroezak. Hij spreekt accentloos Nederlands.
Als de politie de beelden bekijkt valt iets op…. De verdachte van de overval lijkt op de man die eerder dit jaar speelgoedwinkel Bart Smit in Vlaardingen overviel.
En die overval hebben we twee weken geleden in Bureau Rijnmond behandeld. De foto van is bijgevoegd . Het was op op zaterdag april om kwart voor zes in de avond. De overvaller draagt tijdens de overval een veel te grote jas die later wordt teruggevonden in de Vlaardingervaart in Vlaaridngen.
In Vlaardingen was de overvaller niet alleen. Hij had deze handlanger bij zich. Ook hij staat op de foto.
Oordeelt u zelf: zijn deze man van de overval in Rozenburg en deze van de overval op Bart Smit dezelfde? Hoe dan ook: de politie ontvangt in beide zaken graag tips. U kunt bellen met de politie Rotterdam via 0800-6070.